ONE MAN CAN AND WILL FIND A WAY, WHY NOT BE THAT MAN...

Informatie met betrekking tot goedkeuring Radicava® in de Verenigde Staten

Op 5 mei jl. heeft de FDA goedkeuring verleend om het medicijn Radicava® voor te schrijven als behandeling van ALS in de Verenigde Staten. Radicava® heeft als werkzaam bestanddeel edaravone. Het is ontwikkeld door het Japanse farmaceutische bedrijf Mitsubishi Tanabe. Radicava® is een medicijn dat oorspronkelijk ontwikkeld is voor behandeling na een beroerte. Mitsubishi Tanabe heeft daarna in klinische studies in ALS patiënten aangetoond dat de progressie van ALS met Radicava® kan worden vertraagd. Deze studies zijn allemaal in Japan uitgevoerd en sinds 2015 is Radicava® in Japan op de markt onder de merknaam Radicut®. Vervolgens is er bij de FDA goedkeuring aangevraagd voor de Amerikaanse markt en die is nu dus ook verkregen.

Radicava® wordt direct in de bloedbaan gegeven door middel van een 60 minuten durend infuus. Hierbij wordt eerst gedurende 2 weken op 10 dagen een infuus gegeven. Vervolgens stopt de behandeling gedurende 2 weken (“drug holiday”). Deze cyclus wordt telkens herhaald. Tijdens de infuusdagen moeten patiënten veelal naar het ziekenhuis of wordt het medicijn thuis toegediend.

Treeway is verheugd over de goedkeuring van Radicava® in de Verenigde Staten. Wij voelen ons gesteund door de erkenning van de FDA over de werkzaamheid van edaravone. De goedkeuring van Radicava® verandert niets aan Treeway’s ontwikkelingsplannen voor TW001, een orale (via de mond) formulering van edaravone.